Syntra Vlaanderen

Onderwijs & opleidingscentra
Syntra Vlaanderen
Zet jezelf op de kaart - Syntra Vlaanderen

what we did...

  • e-mailing
  • social media ads
  • insert & bannering
Zet jezelf op de kaart - Syntra Vlaanderen

Opdracht

Syntra Vlaanderen gaf aan comma de opdracht om een communicatiecampagne op te zetten die zicht richt tot de bedrijven. Doel van deze campagne: bedrijven informeren over het bestaan van de nieuwe applicatie; primaire focus: bedrijven die reeds erkende werkplekken aanbieden, stimuleren om hun gegevens aan- of in te vullen; secundaire focus: ‘alle’ bedrijven aanmoedigen om mee te stappen in het duaal leren project en werkplekken aan te bieden – opleidingsverstrekkers op de hoogte brengen van het bestaan van de applicatie & informeren over de geplande communicatie naar ouders & leerlingen toe.

Zet jezelf op de kaart - Syntra Vlaanderen

Uitrol

Insert & bannering

De grote doelgroep ‘ondernemingen’ benaderden we via een insert in ZO-magazine, Ondernemers (VOKA) en MT Magazine. Hiervoor ontwikkelden we een postkaart. Op die manier konden we alle ondernemers en zelfstandigen bereiken. Om onze boodschap extra onder de aandacht te brengen, volgde op de insert een golf van geanimeerde banners op de websites en in de nieuwsbrieven.

 

Zet jezelf op de kaart - Syntra Vlaanderen

Mailing

Een ander luik van de communicatie is een mailingcampagne. Via een gepersonaliseerde mailing worden bedrijven die een nieuwe erkende werkplek aanbieden, aangespoord om hun profiel op ‘zet jezelf op de kaart’ te vervolledigen. Deze campagne loopt gesegmenteerd. Iedere week krijgen bedrijven die net een erkenning kregen voor hun werkplek een persoonlijke mail.

Social Media

Ook Linkedin en Facebook werden ingeschakeld in de communicatiecampagne. In juli en augustus werden ondersteunende posts en advertenties geplaatst.

Resultaten

‘Zet jezelf op de kaart” heeft zichzelf op de kaart gezet! Nu nog komen er wekelijks nieuwe registraties bij. Ondertussen (23 januari 2019) vind je maar liefst 2.794 resultaten als je de site bezoekt. Fijn!!! Weer een stap dichter bij allemaal duaal!

 

SYNTRA Vlaanderen is sinds 1 januari 2021 opgeheven, naar het regeerakkoord van de Vlaamse Regering 2019-2024. De taken en bevoegdheden zijn overgedragen naar het Departement Werk en Sociale Economie, VLAIO en VDAB.

Meer cases

testimonial

Els maes - Alnus

Ik heb Greetje leren kennen als een zeer gedreven ondernemer. Ze weet goed waar ze met haar bedrijf naartoe wil. Samenwerken met Greetje en het team van Comma is zeker en vast een meerwaarde. Projecten worden op een enthousiaste en professionele manier opgestart en tot een goed einde gebracht.